-
-
1 % óriási segítség az egyesületünk számára!

1 % óriási segítség az egyesületünk számára!

Adományuk többszörös segítséget jelent, nem kerül az Ön külön ráfordításába, a SZÍVSN országos civil és önkéntes betegszervezetünk számára az általa támogatott szívbetegek, fiatalok, hozzátartozói csoportok, és az elérni kívánt cél számára Túlélés és a siker záloga lehet számunkra, továbbá minden felajánlott adóforint után egy forint kerül a Nemzeti Civil Alapprogramon keresztül megpályázható alapba.

Azok számára, akiknek fontos, hogy segíthessenek, akiket megérintenek a társadalmi problémák és hiányosságok és akik szeretik tudni, hogy hova kerül az adományként felajánlott pénzük, az adójuk 1%-ának felajánlása nagyszerű dolog. Bármely csekély is az általuk felajánlható összeg, számíthatnak rá, hogy érdemes a rendelkezéssel bíbelődni, hiszen „sok kicsi sokra megy”, az ebből a forrásból származó adományok összege évről évre milliárdos nagyságrendű. Az adományokat gyűjtő szervezetek és nonprofit cégek működése a törvény előírásainál fogva nagyon könnyen átlátható és nyomon követhető. Minden évben lista készül azokról a cégekről, amelyeket a törvény jogosulttá tesz az adó 1 százalékok fogadására. Az adó 1 százalék listában szerepel, hogy hány embertől, mekkora összeghez jutottak összesen, és azt mire fordították. Emiatt, ha érdekel minket, meggyőződhetünk róla, hogy támogatásunk milyen eredménnyel járt.

A rendelkezés elkészítése nem nagy procedúra. Akár dokumentum alapon, akár elektronikus úton nyújtjuk be adóbevallásunkat, a bevallás részeként intézkedhetünk az 1+1 százalékkal kapcsolatban. Ha a bevallás során elmulasztottunk volna rendelkezni, utólag is könnyen megtehetjük, ennek is járható mind a papír alapú, mind az interneten keresztül történő elintézési módja. Nagyon fontos, hogy a felajánlást a törvény által előírt formátumban készítsük el, hiszen az előírások megszegése érvénytelenítést vonhat maga után. Az érvénytelenítés pedig természetesen azt jelenti, hogy a támogatni kívánt szervezet elesik az adományunktól. A civil- és nonprofit szervezetek által a meg nem tett, illetve érvénytelenül elkészített felajánlások révén „elbukott” összeg minden évben 3–6 milliárd forint között mozog.

Letölthető plakát

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!