-
-
A betegszervezetek új megközelítéséért

A betegszervezetek új megközelítéséért

Kedves ABEP Tagok!

Kedves Betegszervezeti Képviselők!

Sajnos az elmúlt két év sok tekintetben megnehezítette az együttműködések előrelendítését, valamint a személyes és közös gondolkodás lehetőségét, de bízunk benne, hogy már túl vagyunk a nehezén és töretlen erővel folytathatjuk a közös munkát a betegek érdekében.

Egy rövid kerekasztal beszélgetésre invitáljuk Önöket, Benneteket, melynek keretében szeretnénk egyfajta megközelítést kialakítani a betegszervezeteknek, mint „laikus közönség” megnevezésével kapcsolatban, pontosabban annak megváltoztatását szeretnénk elérni, a percepción szeretnénk változtatni.

Előzmények:

Az AIPM Compliance munkacsoportja elkezdett az irányban gondolkodni, hogy hogyan lehetne a jogszabályalkotó nézőpontját megváltoztatni abban, hogy a betegszervezeteket és / vagy annak képviselőjét a továbbiakban ne tekintsék szimplán laikusnak, hanem az orvos-szakmai kimentel szempontjából hozzáadott értékkel bíró, továbbá a szakmai ismeretek továbbadása szempontjából fajsúlyos helyen lévő „szakembernek” (vagy bárhogy is találjuk meg a mi nézőpontunkból helyes megfogalmazást majd a későbbiekben).

Számos európai példa és bevett gyakorlat is afelé mutat, hogy a betgeszervezeteknek helye van az orvosszakmai rendezvényeken, mint ahogy számos gyártó cégen belül is – így az AIPM tagvállalatoknál is – delegált kollégák foglalkoznak a betegeszervezeti kapcsolattartással.

Az ebben rejlő tapasztalataikat kiaknázva, az ötleteikkel kiegészítve ajánlunk jogi szemléletű platform lehetőséget ennek az összejövetelnek az életrehívásával, melynek remélhető eredményeként a későbbiekben egy állásfoglalással, illetve jogszabálymódosítással szeretnénk az OGYÉI elé állni.

A kerekasztal időpontja:2022. június 7. 14.00-15.00 h (mely időpont a Compliance munkacsoport szokásos rendes ülésének első szekcióját tenné ki, ezért pontban 15 órakor szeretnénk ezt a napirendet befejezni)

Helyszíne: AIPM iroda, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. (Green Point irodaház)

Csatlakozási lehetőség: Webex linken keresztül egyéni kérésre (kérjük mailben jelezni)

Meghívottak: ABEP betegszervezeti képviselők, AIPM Compliance munkacsoport tagok, AIPM betegszervezeti kapcsolattartók

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!