-
-
Az Aktív Állampolgársági Hálózat európai kampányához csatlakozott Magyarországon a…

Az Aktív Állampolgársági Hálózat európai kampányához csatlakozott Magyarországon a…

Az Aktív Állampolgársági Hálózat (https://www.facebook.com/activecitizenshipnetwork/) európai kampányához csatlakozott Magyarországon a Nemzeti Betegfórum, a BEMOSZ és a RIROSZ. Így együttműködve létrehoztuk a „A terápiahűségtől a terápiás szövetségig” nevű kampányt, hogy felhívjuk a figyelmet a jobb terápiahűség és betegjogok értékére mind a betegek, mind pedig az egészségügyi rendszer számára.

A WHO adatai szerint a krónikus betegek kb. 50%-a nem a felírásnak megfelelően szedi a gyógyszereit. A nem megfelelő terápiahűség (adherencia hiánya) kb. 200.000 korai halálozást okoz Európában, ami Magyarországon évente egy Balatonfűzfőnyi város teljes lakosságának elvesztését jelenti! Mindez jelentős következményekkel jár az EU egészségügyi költségvetését tekintve, ami 80-120 milliárd € többletköltséget jelent évente. Nézzétek meg a videókat (részletesebb angolul: https://youtu.be/nuxaXc3awwE és rövidebb magyarul: https://youtu.be/PYoZwv-Ukvk), mely az Aktív Állampolgársági Hálózat (ACN), a Nemzeti Betegfórum, a BEMOSZ, és a RIROSZ közreműködésével készült.

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!