-
-
Az ESC betegfórum tagjai az ESC kongresszuson

Az ESC betegfórum tagjai az ESC kongresszuson

Az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) idén Münchenben tartotta éves kongresszusát. AZ ESC kongresszusa világ legnagyobb kardiovaszkuláris betegségekkel, foglalkozó tudományos összejövetele.

A szervezők 5 napba, 500 szekcióba és 4500 feletti absztraktelőadásba „zsúfolták” a igen szerteágazó tudományos programot. A legújabb eredmények bemutatása és a részletes tudományos áttekintések mellett, az oktatás is kiemelt hangsúlyt kaphatott. Idén első alkalommal az ESC által létrehozott betegfórum képviselői is meghívást kaptak a konferenciára. Magyarországot és a SZÍVSN Országos Betegegyesületet két beteg is képviselhette: Vermes Gábor és dr. Gesztes Ákos.

A betegeknek is igen hasznos előadásokon kívül, lehetőség nyílt más országok betegképviselőivel is megismerkedni és tapasztalatot cserélni. A „betegút” és a betegtámogatás különböző aspektusai mellett, a nővérek szerepét és a digitális betegellátás helyzetét bemutató szekciókon vehettünk részt. Az FH modern kezeléséről és a jövő koleszterincsökkentőinek klinikai vizsgálatairól is új információkhoz juthattunk. A betegfórum tagjaiként az ESC vezetőivel fényképezésen és egy közös vacsorán is találkozhattunk.

A betegfórummal kapcsolatban az ESC képviselői megerősítették, hogy az együttműködést folytatni kívánják, és további képzések szervezésével folytatódni fog az idén indult folyamat.

 

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!