-
-
Beszámoló a SZÍVSN Program januári üléséről

Beszámoló a SZÍVSN Program januári üléséről

Megtartotta idei első ülését a SZÍVSN Program Tanácsadó Testület 2013. január 25-én, a Városmajori Kardiológiai Tömb előadótermében. A testület értékelte a SZÍVSN előző évi tevékenységét és lehetőségeit. A tájékoztató kezdete előtt Bernáth-Lukács Zsuzsa elnökünk a ráhangolódás jegyében megható, lélegzetelállító képeket vetített és elemzett a jelenlévőkkel, akik készséggel vettek részt ebben a játékban, több esetben is hosszasan gondolkozva, megvitatva egy-egy fényképet. A pozitív érzéseket felszabadító program után indulhatott az igazi munka, a 2013-es programjaink és lehetőségeink megvitatása.

A megbeszélés során elnökünk kifejtette, hogy folytatjuk a már elindult programokat a jövőben is. Így a SZÍVSN profiljában marad a pacemakert és ICD készüléket kapott betegek segítése, a mentális tanácsadás, a ritmuszavar, a szívelégtelenség vagy éppen a transzplantáció. A megjelent testületi tagok egyetértettek és elfogadták felvázolt irányok és prioritások folytatását.

Ezután következtek azok a pontok, amelyek újdonságot jelentenek a SZÍVSN Program kínálatában. Ezek közül csak néhányat említenénk a teljesség igénye nélkül. Ilyen témakör az újraélesztés technikájának, elmélete és gyakorlata, amelyet havonta egyszer egy interaktív előadás keretében fog oktatni az Országos Mentőszolgálat mentőtisztje. Szervezetünk kiemelt figyelmet fordít a Magyarországon még újdonságnak számító műszív (ideiglenes és végleges egyaránt) bemutatására és edukációjára.

A SZÍVSN egyik célja a teljes gyógyuláshoz vezető út kialakítása a páciensek számára, de ez az út életmódváltás nélkül lehetetlen. Ennek érdekében a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív és Érgyógyászati Központja főzőstúdiót hoz létre dietetikusok bevonásával. Egyél SZÍVSN sütést-főzést szervezünk, amely egyszerre szól a táplálkozás fontosságáról és helyes módjáról valamint, az ehhez szükséges legalapvetőbb kérdésekről (Vajat együnk vagy Margarint? Egyiket sem? – egyszerű kérdés, de mégse tudjuk rá a választ)A főzőprogram havonta egyszer látogatható a megadott időpontban.

Beszámoló a SZÍVSN Program januári üléséről

Szervezetünk szeretné folytatni a már megkezdett szűrőprogramot a Városmajorban és kiterjeszteni Budapest más kerületeire is. Az egyeztetések folyamatosan zajlanak ennek érdekében, amelyről később tájékoztatjuk az érdeklődőket.

A SzívSN Program energikusan várja az idei évet! Tegyünk együtt az egészségesebb szívekért és javítsuk együtt az életkilátásainkat!

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!