-
-
Betegek világnapja – figyeljünk egymásra együtt!

Betegek világnapja – figyeljünk egymásra együtt!

II. János Pál kezdeményezésére 1993-tól február 11. A BETEGEK VILÁGNAPJA. 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak Lourdes-ban, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. E helyen 1864-ben templomot építettek, amelynek IX. Pius pápa bazilika címet és előjogokat adományozott. Lourdes-ban a zarándokok száma évente több mint félmillió és a természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma is több ezerre tehető. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”

Mi ugyan ilyen csodákat nem adhatunk, de minden nap azért dolgozunk, hogy a betegeink helyzetét, gyógyulását könnyebbé tegyük, segítsük a prevenciót és az időbeni felismerését bármilyen szív- és érrendszeri problémának, de ez a nap egy olyan alkalom, amikor talán nagyobb figyelmet kaphat az egészségtudatosság és a már érintettek támogatása. Engedd, hogy segíthessünk!

Neked van már kardiológiai koordinátorod? Aki segít, akihez fordulhatsz a betegséged, ellátásod, gondozásod ügyében? Kérdezz rá ott, ahová jársz!

Ha nincs koordinátorod, keresd a www.szivsn.hu oldalt és segítünk!

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!