Civil aktivitás kampány

Mutasd meg magad!

A Hegyvidéki Önkormányzat töretlenül igyekszik a civil élet felpezsdítésére, mert egyre nyilvánvalóbbá válik a civil szervezetek társadalomban betölteni kívánt szerepe, noha még közel sem bírnak olyan attraktivitással és elismeréssel, mint más nyugati országokban. Egy civil szerveződés hívószavai között találjuk a közösségtudatot, a valahová tartozás tudatát, értelmes cél mellé állást, elhivatottságot, szeretetet, másokra figyelést, és nem utolsósorban a legtöbb esetben az önkéntességet. Az autonóm módon szerveződő civil csoportosulások zömében egy-egy társadalmi problémára, hiányra, rés betöltésére kívánják felhívni a figyelmet, próbálják közös gondolkodásra, tettekre sarkallni polgártársaikat. Ezt felismerve az Önkormányzat partnerségi kapcsolatot kíván kialakítani, hogy a civil szervezetek aktív tevékenységükkel, véleményükkel a helyi ügyek alakítóivá válhassanak.

Az ÁROP-1.A.6-2013-2013-0006 azonosítószámú „Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése a Hegyvidéken” c. projekt keretében az Önkormányzat civil aktivitás kampányt folytatott le. Ennek keretében lehetőség nyílt összesen huszonegy a kerületben működő civil szervezet bemutatására. A kampány részeként profi szakemberek készítették el a kreatívokat, majd a plakátok 2014 nyarán a kerület különböző pontjain elhelyezkedő hirdetőoszlopokon kerültek kihelyezésre. Továbbá a civil szervezeteknek két alkalommal is lehetőségük nyílt személyesen bemutatkozniuk, a Hegyvidéki Napok rendezvényen 2014. június 15-én, valamint a Hegyvidéki Ősz rendezvénysorozat keretében 2014. szeptember 28-án.

A civil szervezeteket öt témakör szerint csoportosítottuk profiljuk, tevékenységük, küldetésük alapján:
Közművelődés, kultúra
Oktatás Környezetvédelem
Egészség Sport

Erre a linkre kattintva tekintse meg a kampány során elkészített plakátokat nagy méretben, valamint ismerkedjen meg a kerületben működő egyes civil szervezetek bemutatkozó anyagával!
http://www.hegyvidek.hu/megnyert-europai-unios-palyazatok/mutasd-magad

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!