-
-
Csúcshegymászó a szívekért – Suhajda Szilárd a SzÍVSN nagykövete

Csúcshegymászó a szívekért – Suhajda Szilárd a SzÍVSN nagykövete

Szeptember 25-e Szívünk Napja, 26-a a Tiszta Hegyek Világnapja – az egybeesés üzenet értékű, amit Suhajda Szilárd expedíciós hegymászó személye mostantól képvisel. Ő az életével, álmaival igazolja: hittel, akarattal és persze elsősorban szívvel bármire képesek lehetünk. Suhajda Szilárd idén tavasszal feljutott a Föld negyedik legmagasabb hegyére, a 8516 méter magas Lhocére, pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók nélkül. 2019-ben első magyarként érte el a K2 legmagasabb pontját, ami a világ második legmagasabb, egyben legnehezebbnek tartott hegycsúcsa. Sportoló, édesapa, egy ember, aki minden alkalommal igyekszik saját határait legyőzni. A Szívünk Napja vasárnapi rendezvényén mutatkozott be, mint a SzÍVSN Országos Betegegyesület nagykövete.

Suhajda Szilárd sportemberként már embert próbáló kihívásokat tudhat maga mögött, valójában álmait váltja minden egyes himalájai expedícióján valóra. Ő igazán tudja: a szív hogyan visz előre, akár fizikális értelemben is ahhoz, hogy bármit elérhessünk. Éppen ezért is vállalta azonnal, hogy a magyarországi több százezer szívbeteg, de akár az egész lakosság szívének védelmét nyilvánosan képviseli mostantól.

„A SzÍVSN Országos Betegegyesületének követeként szeretném felhívni a figyelmet az egészséges és sportos életmód fontosságára. A természetjárás és rendszeres testmozgás nem csupán a kikapcsolódás nagyszerű formáit jelentik, de testünk és szívünk épségének, egészségének megőrzését is szolgálják. Fizikai jólétünk fenntartásával, fejlesztésével életminőségünk is javulni fog. Akárcsak a hegyekben: minél fittebb vagy, annál nagyobb az élvezeti értéke az adott túrának. Ezen irányelvekről nem csak a családommal, a szüleimmel tartom fontosnak a kommunikációt, de minden korosztállyal és a lehető legszélesebb közönséggel is: az egészségről beszélgetni öröm – tenni érte pedig mindannyiunk felelőssége és öröme”- vallja és üzeni Suhajda Szilárd, aki saját hitvallását tűzte nagyköveti zászlójára:

„Földünk legmagasabb hegyein lelassul körülöttem a világ. Egyedül a szívem kalapál rendületlenül, gyorsabban, mint bármikor s bárhol hétköznapi életem során. Nyolcezer méter fölött a szívem és az akaraterő visz lépésről lépésre tovább. Mozgásom, mintha lassított felvétel lenne: az utolsó métereken szinte vánszorgok. A csúcsra érve minden porcikám zsibbad, az érzés nehezen leírható: álomszerű. Szerencsés az, kinek van ereje örülni a pillanatnak. Magashegyi expedícióim során szélsőséges terhelés éri a szervezetem. A keringési rendszerem és tüdőkapacitásom lesznek kulcsai a hatékony és sikeres mászásnak.  A csúcs ugyanakkor csak félút: a biztonságos visszatérés – mint legfontosabb célkitűzés – feltétele is az erős, egészséges szív: minden szívdobbanás közelebb visz az otthonomhoz, a családomhoz. Bármily magas himalájai csúcsra jussak fel, végül így nyer értelmet a legnagyobb kihívás is: a hazatéréssel.”

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!