-
-
Egyél SZÍVSN! – salátareceptek

Egyél SZÍVSN! – salátareceptek

A nyár végéhez közeledve reflektorfénybe kerülnek az idényzöldségek és gyümölcsök. A kellemes melegben mindig jól esik egy frisssaláta. A SzívSN Főzőstúdió képviseletében Tarnai Irén ajánl a figyelmükbe néhány frissítő receptet. Fogyasszák egészséggel! 

Joghurtos túró ribizlivel

Hozzávalók

  • Félzsíros tehéntúró 20 dkg
  • Joghurt 1 pohár
  • Ribizli 10-15 dkg – ízlés szerint

Az áttört túrót és joghurtot összekeverjük, addig, amíg krémes jellegű lesz. Kevés cukorral édesíthetjük, de elhagyható!  a SzívSN Főzőstúdió nem tett bele.

A gyümölcsöt megmossuk, majd pohárban rétegezzük a túrókrémet és a ribizlit/tetszőleges gyümölccsel készíthető/. Nagyon szép a színhatás a színes gyümölccsel.

Joghurtos túróval töltött zöldpaprika

Hozzávalók

  • Félzsíros tehéntúró – 20 dkg
  • Joghurt 1 pohár
  • Kevés fűszerpaprika
  • Zöldpaprika

Összekeverjük az áttört túrót a joghurttal, fűszerpaprikával, kevés sót tehetünk bele – a SzívSN Főzőstúdió nem tett bele. A zöldpaprikákat megmossuk, levágjuk a szárát , és a végét, hogy meg tudjuk tölteni. Beletöltjük a paprikába a túrókrémet. Visszatesszük a paprika alját, majd hűtőszekrénybe tesszük. Amikor lehűlt, felkarikázzuk, majd Abonettre, Ham-letre , illetve teljes őrlésű kenyérre tesszük, s lassan elfogyasztjuk.

 class=

Zabkorpás joghurt almával /gyümölccsel

1 evőkanál zabkorpát teszünk egy pohár joghurtba vagy kefirbe. ½ órát állni hagyjuk, majd gyümölcsöt teszünk bele. Kiskanállal lassan megesszük.

A zabkorpa teltség érzetet ad, lassítja a zsírok, szénhidrátok felszívódását, koleszterin csökkentő hatása is van.

Tízóraira ajánlott! Bő folyadék fogyasztás fontos!!!

 class=

Vitaminsaláta – balzsamecetes öntettel, Mozarella sajttal

Hozzávalók

  • Sárgarépa, kínai kel, madársaláta
  • Jégsaláta, uborka, zöldpaprika, paradicsom, bármilyen zöldség , amit szeretünk-
  • Mozarella sajt
  • Balzsamecet
  • Olivaolaj
  • Olivabogyó

 /></p>
<p>A hozzávalókat megmossuk, apró kockára vágjuk. Balzsamecetes olivaolajos öntettel leöntjük. Mozarella sajtot felvágjuk, majd belekeverjük. Hagyunk a díszítéshez is sajtot, majd olivabogyót is teszünk a tetjére.</p>
<p> </p>
<p><strong>Tonhal saláta citromos öntettel</strong></p>
<p>Hozzávalók</p>
<ul>
<li>Tonhal konzerv /vízben – tuna/</li>
<li>Madársaláta vagy fejes saláta vagy jégsaláta</li>
<li>Citrom</li>
<li>Olivabogyó</li>
</ul>
<p>Összekeverjük a leszűrt tonhalat a madársalátával, vagy a fejes salátával, jégsalátával, citrom levével ízesítjök, majd belekeverünk olivabogyót is.</p>
<p>Citromkarikával díszítjük.</p>
		</div>
				</div>
				<div class=

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!