A nyár végéhez közeledve reflektorfénybe kerülnek az idényzöldségek és gyümölcsök. A kellemes melegben mindig jól esik egy frisssaláta. A SzívSN Főzőstúdió képviseletében Tarnai Irén ajánl a figyelmükbe néhány frissítő receptet. Fogyasszák egészséggel!
Joghurtos túró ribizlivel
Hozzávalók
- Félzsíros tehéntúró 20 dkg
- Joghurt 1 pohár
- Ribizli 10-15 dkg – ízlés szerint
Az áttört túrót és joghurtot összekeverjük, addig, amíg krémes jellegű lesz. Kevés cukorral édesíthetjük, de elhagyható! a SzívSN Főzőstúdió nem tett bele.
A gyümölcsöt megmossuk, majd pohárban rétegezzük a túrókrémet és a ribizlit/tetszőleges gyümölccsel készíthető/. Nagyon szép a színhatás a színes gyümölccsel.
Joghurtos túróval töltött zöldpaprika
Hozzávalók
- Félzsíros tehéntúró – 20 dkg
- Joghurt 1 pohár
- Kevés fűszerpaprika
- Zöldpaprika
Összekeverjük az áttört túrót a joghurttal, fűszerpaprikával, kevés sót tehetünk bele – a SzívSN Főzőstúdió nem tett bele. A zöldpaprikákat megmossuk, levágjuk a szárát , és a végét, hogy meg tudjuk tölteni. Beletöltjük a paprikába a túrókrémet. Visszatesszük a paprika alját, majd hűtőszekrénybe tesszük. Amikor lehűlt, felkarikázzuk, majd Abonettre, Ham-letre , illetve teljes őrlésű kenyérre tesszük, s lassan elfogyasztjuk.
Zabkorpás joghurt almával /gyümölccsel
1 evőkanál zabkorpát teszünk egy pohár joghurtba vagy kefirbe. ½ órát állni hagyjuk, majd gyümölcsöt teszünk bele. Kiskanállal lassan megesszük.
A zabkorpa teltség érzetet ad, lassítja a zsírok, szénhidrátok felszívódását, koleszterin csökkentő hatása is van.
Tízóraira ajánlott! Bő folyadék fogyasztás fontos!!!
Vitaminsaláta – balzsamecetes öntettel, Mozarella sajttal
Hozzávalók
- Sárgarépa, kínai kel, madársaláta
- Jégsaláta, uborka, zöldpaprika, paradicsom, bármilyen zöldség , amit szeretünk-
- Mozarella sajt
- Balzsamecet
- Olivaolaj
- Olivabogyó