Stabil vércukorszint, optimális koleszterinszint és vérnyomás, gyulladáscsökkentés – ezek a koszorúér betegségek megelőzésének legfontosabb étrendi kritériumai.
A csoport célja, hogy mind elméleti, mind gyakorlati étrendi tippeket osszon meg a szívbetegések megelőzésére irányuló nemzetközi kutatásokból.
A csoportban lesz szó arról, hogy mit együnk, hogyan vásároljunk, és azt hogyan készítsük el a legegészségesebben és leggyorsabban.
Lesz szó különböző, krónikus betegségek megelőzésére fókuszáló étrendi irányokról (például mediterrán diéta, DASH, paleo, növényi étrend, Esselstyn), ezek előnyeiről/hátrányairól és megvalósítási lehetőségeiről.
A csoportban rendszeres tartalmak mellett elérhetők lesznek letölthető bevásárlási és étrendi listák és lehetőség lesz kérdezni is.
A csoport vezetője Perger Júlia SZÍVSN tanácsadó tag, táplálkozástudományi szakember (MsC).
A csoporthoz ezen a linken lehet csatlakozni: https://www.facebook.com/groups/1175271079738941/
Kép: Kistücsök Étterem- Szívbarát éttermünk egyike