Felhívás

Mona Lisát hívjuk segítségül a genetikailag magas koleszterinnel élők megtalálására!

Lisa magán hordozza a familiáris hiperkoleszterinemia, (rövidítve: FH) magyarul családon belüli, genetikai érintettségű magas koleszterinszint testi tüneteit. Normál esetben az össz koleszterinszint:5,2 mmol/l, érintettség esetén akár 15 mmol/l is lehet. Késői felismerése hirtelen szívhalálhoz, szívinfarktushoz, agyvérzéshez vezethet.
Jellemző, hogy a testmozgás és a diéta betartásával csak 1 mmol/l-el csökken a magas érték.

A rizikófaktorok közé tartozó koleszterin monitorozásával könnyebben rátalálhatunk a genetikailag érintett középkorú és fiatal családtagokra. 20 000 és 50 000 főre tehető az érintettek száma, a szakemberek 8000 pácienst kezelnek, a többiek tünetmentességükből adódóan nem járnak szűrésre.

A SZÍVSN (Segítünk Neked!) betegek által létrehozott egyesület folytatja sikeres Mona Lisa kampányát és újabb mérést szervez 2016.04.09-én szombaton 9 órakor a Semmelweis egyetem Városmajori klinika Gaál József utcai előadótermében.

Erre a napra a 30-50 év közötti korosztályt hívjuk meg, 50 pácienst tudunk fogadni, vannak szabad helyeink, érdemes már most jelentkezni és meglepetéssel is szolgálunk! A vizsgálat egy vércseppből, tesztcsíkkal történik, a reggeli időszakban vizet fogyaszthat, ne reggelizzen és vérnyomáscsökkentő gyógyszereit beveheti.
Az értékelést együtt végezzük, a páciensek által színes és érdekesnek tartott SZÍVSN előadás közben.

Ha Ön hétköznap sokat dolgozik, délután rohan a gyerekért, késő estig tanul, szombaton várjuk családjával együtt.

Jelentkezni a honlapunkon vagy Tamás Krisztinánál a 30/284-2988-as telefonszámon lehet.

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!