-
-
FH-ról első kézből- csatlakozzon nemzetközi webináriumunkhoz!

FH-ról első kézből- csatlakozzon nemzetközi webináriumunkhoz!

Csatlakozzon első webináriumunkhoz vezető nemzetközi szakértő szakértő előadókkal: Prof. Albert Wiegman Hollandiából, Prof. Zanfina Ademi Ausztráliából, Prof. Ivan Pecin Horvátországból, Gergerly Jambrik Magyarországról és Indy Bangma Hollandiából a „Kimerítetlen szükségletek sorozatban” .Ez négy betegség-specifikus webinárium, amelyek kifejezetten a legújabb frissítések és az FH, HoFH, LP(a) és FCS-szel élő betegek kielégítetlen szükségleteinek megismerésére szolgálnak.2023. október1218:00 (CET)Itt regisztrálj
Világszerte több mint 30 millió ember szenved családi hiperkoleszterinémiában (FH).

Mivel genetikailag öröklődik, családonként öröklődik egyik generációról a másikra. Sajnos a rendelkezésre álló ismeretek ellenére továbbra is úgy becsüljük, hogy az FH-ban szenvedők 90%-át nem diagnosztizálják vagy rosszul diagnosztizálják, és ennek következtében nagy a kockázata a korai és súlyos egészségügyi problémák kialakulásának.

A legtöbb ma azonosított embernél váratlan szívinfarktus (orvosi kifejezéssel MI – szívinfarktus) vagy más szív- és érrendszeri probléma következtében diagnosztizálnak.

Az FH-védők közössége évek óta szorgalmazza az FH korai (gyermekkori) szűrését. A szűréshez néhány modell létezik, amelyek a koleszterinszint egyszerű vérvizsgálatával kezdődnek. Számos kutatási tanulmány és az olyan országokból származó meglévő bizonyítékok alapján, mint Hollandia és Szlovénia, bebizonyította, hogy az FH szűrése nemcsak költséghatékony, hanem hosszú távon megtérül a befektetéseken is.Akkor miért nem számít még az FH-szűrésnek?
És melyek azok a kielégítetlen szükségletek, amelyeket az FH-betegek – egyénekként és családként – tapasztalnak?
Vannak-e kielégítetlen igények, amelyekkel más érdekelt felek szembesülnek?
Csatlakozzon hozzánk ezen az ülésen, hogy különböző érdekelt felektől hallhasson betegként, orvosként, gondozóként, szülőként, jogvédőként és kutatóként megélt tapasztalataikról. Tanuljon nemzetközi szakértőktől a gyermekek FH-jával kapcsolatos legfrissebb adatokról ( Kanika I. Dharmayat , Egyesült Királyság), a költséghatékonysági tanulmányokról ( Prof. Zanfina Ademi , Ausztrália) és a szűrési erőfeszítések folyamatban lévő, valamint legújabb megvalósításáról ( Prof. Albert Wiegman , Hollandia és Prof. Ivan Pećin , Horvátország), végül az érdekképviselet és a politika befolyásoló akciói, amelyek a fentieket egyesítik ( Jambrik Gergely , Magyarország és Indy Bangma , Hollandia). Az Ön moderátora ezen a napon Magdalena Daccord , az FH Europe vezérigazgatója lesz.Találkozunk csütörtökön ezen a nagyon fontos beszélgetésen. Ne felejtsen el regisztrálni és megosztani a közösségi oldalakon!

Baráti üdvözlettel,
Magdalena Daccord

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!