HCM

Néhány alapvető tény a HCM-ről:

A HCM egy genetikai állapot – Ön nem tehet róla, egyszerűen egy genetikai mutációval született, aminek megjelenése évekbe telt, vagy évek kellettek amíg HCM-ként diagnosztizálták.

A HCM-ben szenvedők hosszú és egészséges életet élhetnek. Néhányuknak kevés tünete lesz, míg másoknak jelentős tünetei lehetnek.

Ez az oldal a HCM minden vonatkozásáról tartalmaz információkat – valószínűleg NEM lesz szüksége az itt felsorolt ​​összes kezelésre, és előfordulhat, hogy nem jelentkezik az összes jel vagy tünet.

Ne feledje: ez a betegség betegenként nagyon eltérő! Legyen óvatos, ahol információt keres, mivel nem minden webhely rendelkezik megbízható információkkal a HCM-ről.

A HCMA: az amerikai Hypertrophiás Cardiomyopathiával foglalkozó betegszervezet segítségével a SZÍVSN információkat kínál a HCM által érintetteknek. Célunk, hogy segítsünk Önnek tájékozódni, megtanulni, hogyan kell eligazodni a kezelésben, és megtanulni megbirkózni a krónikus betegséggel való együtt élni azok érzelmi hatásaival.

Első lépés:
Vegyen mély levegőt!
Hosszú út áll Ön előtt, az állapota megismerése terén. Nem kell egyedül járnia ezen az úton! A SZÍVSN weboldal a HCMA segítségével, Önnel van ezen a bonyolult, néha nyomasztó úton.
Első lépés:
Második lépés:
Szánjon rá időt!
Kérem, ne rohanjon önképzése és állapota megértése nélkül a kezelésbe. Nem ebben a pillanatban kell meghozni a kezeléssel kapcsolatos döntéseit! Beszéljen minden hozzátartozójával, hogy ők is értsék és kiértékelhessék a HCM-et.
Második lépés:
Harmadik lépés:
Tanuljon!
Olvassa el a SZÍVSN a www.szivsn.hu honlapunkat és látogasson el a www.facebook.com/szivsn oldalunkra is . Esetleg megoszthatja történetét, vagy egyszerűen csak elolvashatja, hogy mások hogyan fogadták a diagnózist és a kezelést.
Harmadik lépés:
Negyedik lépés:
Kardiológiai központok
Bár előfordulhat, hogy Önnél egy helyi kardiológus diagnosztizálta a diagnózist, valószínű, hogy ez a helyi kardiológus nagyon kevés HCM-beteget lát, és valószínűleg még nem látott olyan embert, akinek a HCM-je ugyanolyan volt, mint Ön.
Negyedik lépés:
Ötödik lépés:
Folytasd az életed!
Folytasd az életed! - A HCM-el való együttélés nagyon eseménytelen lehet a tünetek és az aktivitási szint tekintetében. A SZÍVSN célja a HCM-ben szenvedők életének javítása és megmentése – hosszú életet és jelentős szívtünetektől mentes élet elérése.
Ötödik lépés: