-
-
Hegyvidék szűrés- minden harmadik megjelentnél találtunk kezelésre szoruló problémát

Hegyvidék szűrés- minden harmadik megjelentnél találtunk kezelésre szoruló problémát

2022-ben a 39. szűrés után összesítve 1559 fő vizsgálata történt meg a Hegyvidék önkormányzatával és a Semmelweis egyetem Városmajori –Szív és Érgyógyászati Klinikával együttműködve, a „Prevenciós szűrések a kardiovaszkuláris betegségek megelőzéséért” kampányunk keretében a rejtett szívbetegségek, stroke és keringési betegségek irányában, pozitív esetben gyors betegút kialakításával.

Eredmények:

236 fő jelent meg a szűréseken

182 hölgynél:

24  ritmuszavar

30 magas vércukor

81 magas koleszterinszint

73 magas vérnyomás volt mérhető.

54 férfinél:

6 ritmuszavar

9 magas vércukor

23 magas koleszterinszint

15 magas vérnyomás volt mérhető.

A szűrésekhez kapcsolódóan 2022 decemberéig megtartottuk a 286. SZÍVSN online előadásunkat, ebben az évben 14 online előadás a szívbetegséggel élő páciensnek és érdeklődőknek: a szív működéséről, a betegségek kialakulásáról és a rehabilitációról, eddig 5500 fő előtt a A fontosabb témakörök: infarktus és kezelése, pacemaker és ICD életmód, ritmuszavarral élek, véralvadásgátló gyógyszert szedek, genetikailag magas koleszterinszinttel élek, az egészségtudatosság napjainkban.

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!