INR mérés otthon!

Hazánkban több INR (International Normalized Ratio) mérő készülék van forgalomban, a betegek szerint megfizethetetlen áron. A szerencsés, magyar páciensek kellő biztonsággal kezelik a gyógyszeres véralvadásgátlás mértékét jelző otthoni készüléket és értő alkalmazással kivédik az ételek és a gyógyszerek kölcsönhatásait.

A Roche (Magyarország) Kft 3 700 000Ft értékű adományát a 2016. július 22-én, pénteken veszi át Bernáth-Lukács Zsuzsa a SZÍVSN (Segítünk Neked) országos betegszervezet elnöke a Semmelweis egyetem Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinikáján.

Terveink között szerepel: több szívbetegséggel élő csoport: köztük a műbillentyűvel, a veleszületett szívbetegséggel és az állandó pitvarfibrillációval élőknek egy éves időtartamra kikölcsönzi a készülékeket. Az INR érték csak egy napra igaz, ezért a laikus betegcsoportok oktatását és a hitelesítést a koordinátorok végzik az egyesület irányításával.

A visszajelzések alapján egyesületünk szívbetegséggel élő tanácsadói felelősségteljes kapcsolatot hoztak létre a szakemberekkel és növelték a hétköznapok biztonságát a kölcsönhatások kivédésében.

A Semmelweis Védjegy Garanciát elnyert szervezet 14. kampányának több célja is van: az otthoni mérések terjedésének elősegítése, a kardiológiai csoportok összefogása költséghatékony készülékhasználattal, az összegyűjtött tapasztalatok figyelembevételével javaslat a háziorvosi szolgálatok INR mérő készülékkel történő ellátására.

Bővebb információ a www.szivsn.hu és a www.facebook.com/szivsn oldalon található.

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!