-
-
Jelentősen csökkent a dohányosok száma

Jelentősen csökkent a dohányosok száma

Nagyjából 200 ezren hagyták abba a dohányzást a 2012-es szigorítás óta – hangzott el a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen részt vett Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, Dr. Gál János rektorhelyettes és Dr. Tamás László, a klinika igazgatója.

 />A november 21-i Ne gyújts rá! világnap alkalmából tartott eseményen elhangzott, hogy a dohányzás visszaszorítása érdekében tett intézkedések – többek között a zárt légterű közösségi helyeken bevezetett tiltás – hatására mérhető az infarktusok számának visszaesése. Az államtitkár elmondta, hogy a dohányosok száma mindkét nem esetében csökkent: a férfiak és a nők esetében is 8 százalékkal. Dr. Gál János rektorhelyettes üdvözölte az eredményeket és kiemelte, hogy különösen fontos mindez a passzív dohányosoknak, hiszen az általuk beszívott füst károsabb, mint amit a dohányos letüdőz.</p>
<p style=Dr. Tamás László, a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának igazgatója elmondta, hogy a szájüregi és a torokrákok esetében is “dobogós” helyen van Magyarország. Mint mondta, a negyedik legjelentősebb rákhalálozást okozó megbetegedés a gége-, szájüregi vagy a nyelvgyökrák. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen megbetegedésekkel kezeltek 90 százaléka erős dohányos. Reményét fejezte ki, hogy ezen rákok és a tüdőrák esetében is néhány éven belül csökkenést fognak tapasztalni.

CzR
(forrás: MTI)

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!