Sült karfiol csicseriborsóval, diós zöldfűszer krémmel
Éttermünk állandó és szezonális kínálatában több olyan étel is szerepel, melyek könnyen beilleszthetőek egy egészségtudatos életmódba. Vendégeink előszeretettel választják a könnyed fogásainkat, ilyen például az állandó étlapunk egyik népszerű fogása a ’Sült karfiol csicseriborsóval, diós zöldfűszer krémmel’.
Hozzávalók 1 adagra:
- fokhagyma 5 g
- bors 1 g
- citromhéj 1 g
- petrezselyemzöld 10 g
- só 4 g
- olíva olaj 0,5 dl
- karfiol 250g
- dió 10 g
- friss fűszernövény (bazsalikom, petrezselyem) 10 g
- újhagyma 10 g
- csicseriborsó 100 g
- paradicsom 50 g
Elkészítési mód:
Az étel elkészítése során a karfiolt egészben megsütjük, rózsáira szedjük és serpenyőben egy kis olíva olajon, apróra vágott hagymán és fokhagymán a főtt csicseriborsóval megpirítjuk, majd friss paradicsomot és citrusos zöldfűszereket (citromhéj, petrezselyemszár, bazsalikom) adunk hozzá. Sózzuk és borsozzuk, félbe vágott koktélparadicsomot adunk hozzá, végezetül diós zöldfűszerkrémmel tesszük még ízletesebbé a fogást, aminek az összetevői dió, petrezselyem, bazsalikom, só, olíva olaj.
Miért szívbarát?
A csicseriborsó, mint hüvelyes magas fehérjetartalmú, lassan felszívódó szénhidrátban gazdag továbbá magas az ásványi anyag tartalma, vitaminok közül pedig sok B és A vitamint tartalmaz. A zöldségek ásványi anyag és vitamin tartalma is jelentős így tökéletes antioxidáns források a szervezet számára. Továbbá nagy a tápanyagsűrűségük, rostban és vízben is gazdagok, melyek mind hozzájárulnak a szervezet megtisztításához. A zöldfűszerek ásványi anyag és vitamintartalma szintén hozzájárul szervezetünk tápanyagokkal való feltöltéséhez, így a szív és érrendszerünkre is jótékony hatást gyakorolnak.





