-
-
Közeledik a második lipidbetegségek napja

Közeledik a második lipidbetegségek napja

Alig 10 nap múlva, március 24-én tartjuk ezt a még csak tavaly elindított figyelemfelkeltő napot. A Lp(a) témája nagy figyelmet kap. Az FH-hoz hasonlóan egy másik súlyos genetikai szív- és érrendszeri kockázati tényező és egy öröklött, a családokban előforduló lipidbetegség. Az Lp(a) magas szintje 5 emberből 1-et érint, és gyakrabban fordul elő FH-ban szenvedő betegeknél, ezért nagyon fontos közösségünk számára.

Az elmúlt hetekben Európa-szerte az Lp(a) betegnagykövetekkel közösen dolgoztunk néhány ötleten, hogyan segíthetnénk felhívni a figyelmet erre az állapotra. Büszkén mondhatjuk ebből az alkalomból, hogy nyolc elkötelezett betegnagykövet van, akik szívesen állnak az FH Europe Network támogatásáért!

Ezzel örömmel osztjuk meg veletek a nap terveit és néhány anyagot, valamint a közeljövő terveit.

Lp(a) Awareness Day webinárium – március 23-án, csütörtökön, közvetlenül az aktuális figyelemfelkeltő nap előtt webináriumnak adunk otthont 4 Lp(a) betegnagykövet és Prof. Florian Kronenberg előadásában. A webinárium felvétele az esemény után elérhető lesz az FH Europe YouTube csatornáján az Ön nyelvén készült átirattal. Ezért kérjük, terjessze és ossza meg az angolul nem beszélő betegek között is!

Kérlek mindenképp regisztrálj és csatlakozz!

További információért, kérjük, tekintse meg YouTube-csatornánkat, ahol korábbi, Lp(a)-nak szentelt webináriumokat talál.

 ·       Is your heart health at a serious risk? Elevated Lp(a) explained by experts.

·       Elevated Lp(a) – inherited CVD risk factor explained by the medical and patient experts

·       What is elevated Lp(a)?

·       And Lp(a) Patient Support Brochure which you can download from here. Available in several languages.

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!