-
-
Május a Szívelégtelenség tudatosság hónapja a Global Heart Hub szervezésében

Május a Szívelégtelenség tudatosság hónapja a Global Heart Hub szervezésében

A Global Heart Hub, a szívbeteg-páciensek nemzetközi szövetsége, elindította 2024-es Szívelégtelenség Tudatossági Kampányát (május 1-31), nemzetközi betegszervezetekkel együttműködve.

A szívelégtelenség egy súlyos krónikus állapot, amelyben a szív nem képes elegendő vért pumpálni más szervek igényeinek kielégítésére. A szívelégtelenség leggyakoribb okai közé tartozik a koszorúér-betegség, a szívinfarktus (miokardiális infarktus), a veleszületett szívhibák vagy a károsodott szívbillentyűk.

A szívelégtelenség gyakran más egészségi állapotok következményeképp alakul ki, vagy hozzájárul ezek kialakulásához. Ezeket a kapcsolódó állapotokat társbetegségeknek nevezik, amelyeket szintén kezelni kell. Az idei kampányt a Global Heart Hub Szívelégtelenségben Élő Betegek Tanácsa vezeti, és a szívelégtelenség társbetegségeire, valamint a szívelégtelenség és a kapcsolódó állapotok kezelésének fontosságára összpontosít.

Mi az a társbetegség?

A társbetegség bármely egyidejűleg fennálló egészségügyi állapot. A társbetegségek nagyon gyakoriak a szívelégtelenségben élő embereknél, még a fiatalabb korosztályokban is.
A szívelégtelenséggel élő emberek gyakran szenvednek több társbetegségtől is (szív- és érrendszeri és nem szív- és érrendszeri), mint például a szívritmus-zavar, magas vérnyomás, vesebetegség, 2-es típusú cukorbetegség, elhízás, vashiány, mentális betegségek, mint a szorongás és a depresszió. Ezek a leggyakoribb társbetegségek, de vannak továbbiak is.
A szívelégtelenség társbetegségeivel való együttélés megterhelheti mind a fizikai és mentális egészségét, ezért a hatékony kezelés létfontosságú. „A korai, összehangolt kezelés a szívelégtelenség társbetegségei szempontjából kulcsfontosságú, ezért beszélje meg a társbetegségek kockázatát egészségügyi szakemberével,” mondja Aistė Štaraitė, a GHH igazgatója és szívelégtelenség túlélő.

További információk a kampányról itt:
https://globalhearthub.org/heart-failure-awareness-2024
https://www.youtube.com/watch?v=TPsMfbCwqqo

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!