-
-
Mi az ünnepi szívszindróma?

Mi az ünnepi szívszindróma?A Holiday szív szindrómát (HHS, Ünnepi szívszíndróma) Dr. Philip Ettinger azonosította először 1978-ban. Ez az az eset, amikor az egészséges, szívbetegségben nem szenvedő emberek, túlzott alkoholfogyasztás után pitvarfibrillációként ismert akut szívritmuszavart tapasztalnak. Fiataloknál is előfordulhat.

Milyen tünetekkel jár?

Az ünnepi szívszindróma kezdeti tünete a hirtelen fellépő időszakos vagy folyamatos szívdobogás. Ha a kamrai frekvencia gyors, a beteg nehézlégzésre, szédülésre vagy mellkasi fájdalomra is panaszkodhat. Esetleg össze is esik.

Hogyan kezeljük, előzzük meg?

– Igyon mértékkel.

– Egyen, hogy pótolja a káliumot és más, vizeletürítéssel elvesztett elektrolitokat.

– Inkább vizet, mint alkoholt

– Korlátozza a sós és cukros ételek fogyasztását, amelyek megemelhetik a vérnyomást.

– Kontrollálja a stresszt, ami növelheti a pulzusszámot és a vérnyomást.Mennyi idő alatt múlik el az ünnepi szívszindróma?

Az ünnepi szívszindróma epizódjai általában 24 órán belül megszűnnek. Soha ne feltételezze azonban, hogy az Ön által tapasztalt szívproblémák maguktól elmúlnak. Mindig kérjen orvosi segítséget, ha szívproblémákat tapasztal, beleértve az ünnepi szívszindrómát is.
Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!