-
-
Nemzetközi örökletes magas koleszterin betegség (FH) kurzus Debrecenben

Nemzetközi örökletes magas koleszterin betegség (FH) kurzus Debrecenben

Május 24-26 között Debrecenben Paragh György professzor úr vezetésével került megrendezésre az Európai és a Magyar Atherosclerosis Táraság közös rendezésében az öröklött magas koleszterin betegséggel, FH-val (FH familialis hyperchlesterolaemia) foglakozó tudományos képzés. Az „EAS Advanced Course on FH – Familial Hypercholesterolaemia in Eastern Europe” címmel tartott képzésre számos országból érkeztek tanulni vágyó fiatal orvoskollégák.

A közel 20 nemzetközi és hazai előadó között a SZÍVSN FH csoport képviseletében dr Gesztes Ákos tartott előadást a magyarországi FH-sok helyzetéről és a betegegyesületek szerepéről. A képzésen központi témaként szerepeltek az FH terápiájában áttörést jelentő PCSK gátlók. Az országok beszámolóiból is kiderült, hogy számos országában már a terápia mindennapi részének számítanak a PCSK gátlók, és valóban hatékony megoldást jelentenek sok FH-s betegnek.

A SZÍVSN és a svájci betegegyesület előadásából is egyértelműen kiderült, hogy a betegszervezeteknek a betegtámogató, felvilágosító képzések szervezése mellett, az új gyógyszeres terápiák elérhetővé tételében is fontos szerepet kell vállalnia.

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!