NŐK ÉS FH

Felhívás familiáris hipertóniával élő nőknek!

Általában a nőket gyakran rosszul diagnosztizálják és alulkezelik szívbetegségük miatt

Számos tévhit él az egészségügyi rendszerben és a köztudatban, beleértve azt a téves nézetet, hogy a nők az ösztrogénszint miatt jobban védettek a szívbetegségekkel szemben. Ráadásul az FH-t is gyakran félreértik, és a standard kockázatkalkulátorok nem veszik figyelembe az élethosszig tartó magas koleszterinszint miatt megnövekedett FH kockázatot. Ha nem kezelik, az FH akár 20-szorosára növelheti a szívbetegség kockázatát.

Az élet során a nők kezelési döntései változhatnak. Különös figyelmet kell fordítani a serdülőkorban, a családtervezésre a felnőttkorban, valamint a pre- és posztmenopauzában.

Ez az egyik kulcsfontosságú oka annak, hogy az FH Europe együttműködik az Erasmus Egyetemi Orvosi Központtal és a holland FH – Stichting LEEFH szakértői központtal (Hollandia), Oslói Egyetem Táplálkozástudományi Osztálya, Nemzeti FH Tanácsadó Osztály (NKTforFH), Oslói Egyetemi Kórház. Norvégia, hogy hivatalosan is indítson nemzetközi felmérést a nőkről és az FH-ról. A cél az, hogy jobban megértsük, hogyan hat a családi hiperkoleszterinémia (röviden FH) a nőkre, családtervezési döntéseikre, valamint egészségi állapotukra a terhesség előtt, alatt és után.

Hogyan lehet bekapcsolódni:

Az FH-val élő nőkről kevés a tudás. Segítsen javítani Önnek és más, öröklött magas koleszterinszinttől szenvedő nőknek.

  • Vegyen részt ebben a felmérésben
  • Oszd meg ezt a felmérést közösségeddel https://fheurope.org/about-fh/women-and-fh/
  • Ha többet szeretne megtudni, csatlakozzon közelgő webináriumainkhoz
  • Kövess minket a közösségi médiában #FHWomen

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!