szivesenlogosziv

Rólunk

A Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársai, betegei hozták létre a SZÍVSN (Segítünk Neked! országos betegegyesületet. A program célja az hogy Magyarországon az infarktussal, magas vérnyomással, ritmuszavarral, veleszületett szívbetegséggel, pacemakerrel-, ICD-vel élő betegek önkéntesen csatlakozzanak az egyesület által szervezett előadásokhoz.
Küldetésünk az információhiányból adódó kiszolgáltatottság csökkentése és a betegek, családtagok, érdeklődők számára a megfelelő együttműködés kialakítása. Arra vállalkoztunk, hogy a Magyarországon maradó, leterhelt kardiológusainkat tehermentesítve, átvegyük a paciensek felvilágosítását, tudatos életmód iránti igény kialakítását.
Ez a kezdeményezés lehetővé teszi, hogy kialakuljon a hozzánk látogatóba érkező emberekben a „nem vagy egyedül érzés” és az összefogás nemes pillanatait élhetik át.
Szombatonként az infarktuson átesett betegeket és családtagjaikat fogadjuk, bemutatva a szívkatéterezés technikai oldalát. Nálunk el lehet sajátítani a stresszkezelő technikát, és segítünk a cigarettázásról való leszokásban. Kitérünk az ellenőrző vizsgálatok, az egészséges táplálkozás, mozgás fontosságára és elmagyarázzuk a laboreredmények összefüggéseit.
Az idősebb korosztályból sok embert érint a pitvarfibrilláció. Értük olyan előadások indulnak, amelyek a tünetek felismeréséről, a ritmuszavar kialakulásáról és a legmodernebb megszüntetési lehetőségekről, valamint a vérhígító gyógyszerek alkalmazásáról szólnak.
Magyarországon kb. 40 000 ezer ember él pacemakerrel és újraélesztésre alkalmas defibrillátoros készülékkel. Évente emberek százait menti meg ez a készülék, amellyel együtt élnek, de hogyan?
Szombatonként a ritmusszabályozóval élőket is szeretettel várjuk, minden előforduló kérdésre megtaláljuk a választ. A rendszeresen hozzánk járó betegek kérésére eddig 19 sikeres kampányt hoztunk létre.
szivesenlogosziv

Jelentkezés

Amennyiben úgy érzi, hogy csatlakozni szeretne és részt venni a SZÍVSN Országos Betegegyesület által kínált programokon, eseményeken kérjük kitöltve szkennelve vagy fényképezve juttassa el hozzánk a következő jelentkezési lapot az űrlap segítségével.
A jelentkezési lapot postai úton is elküldheti levelezési címünkre.
Jelentkezés