-
-
SZÍV egyesületek Konferenciája és a XXIV. Sport találkozója

SZÍV egyesületek Konferenciája és a XXIV. Sport találkozója

2013. augusztus 9-11-ig Miskolc adott otthont a magyar SZÍV egyesületek Konferenciájának és a XXIV. Sport találkozónak. Csodálatos időben 340 fő regisztrálásával Szombathely, Szolnok, Nagykálló, Túrkeve, Eger, Debrecen, Várpalota, Siófok, Székesfehérvár, Mosonmagyaróvár, Barcs, Nagyatád, Balatonfüred, Zalaegerszeg aktívan sportoló egykori szívbetegei és holland érdeklődők látogattak el az egyetemváros területén lévő sportintézményekbe.

A kedves fogadtatás során nők és férfiak színes egyesületi pólóban, sportöltözékben vonultak be a versenyek színhelyére.

A Polgármester úr köszöntése után Dr. Szabó Péter a magyar Szív egyesületek elnöke méltatta az egyesületek összefogásának és az egészséges életmód kialakításának fontosságát.

A miskolci kórház vezető kardiológusa Dr. Csapó Kálmán röviden bemutatta kórházuk dinamikusan fejlődő kardiológiai beteg ellátását. Bernáth-Lukács Zsuzsa egyesületünk elnöke 700 beteg és hozzátartozó nevében üdvözölte a megjelent versenyzőket, és bemutatta a védett SZÍVSN program budapesti eredményeit, és kezdeményezte a kapcsolat kialakítását a hazai Szív egyesületekkel.

Sajnos Budapesten nincs civil, önkéntes szívbeteg képviselet, ennek kialakítása és országos szintűvé tétele csak szoros együttműködéssel és összefogással valósulhat meg, a szakemberek és a betegek között.

A házigazda Dr. Mikó József a miskolci SZÍV egyesület elnöke beszélt a sporttalálkozó szellemiségéről.

A következő napokban asztalitenisz, atlétika, büntetőrúgás, íjászat, kispályás labdarúgás, kosárlabda, lábtenisz, röplabda, sakk, teke, tenisz, úszás sportágakban láthattunk remek teljesítményeket több esetben 70 év feletti résztvevőkkel.

Több beszélgetés, riport és filmfelvétel történt, melyekből részleteket közlünk a honlapunkon.

Városnézés, együttes programok színesítették a nap végét.

Felmerült annak a lehetősége, hogy két év múlva Budapest adhatna otthont a SZÍV egyesületek Konferenciájának és a XXVI. Sporttalálkozónak, de addig is előre a betegek közötti szervező és fogadó munkával.

Aki betegsége után is aktív, sportos életet szeretne élni, tapasztalatait SZÍVSN átadná, érdekes emberekkel beszélgetne, jelentkezzen a www.szivsn.hu honlapunkon található jelentkezési lapon.

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!