Bárdos Szabolcsné

Bárdos Szabolcsné vagyok 1971-02-20-án születtem Mezőkövesden.
1988-ban végeztem a miskolci Egészségügyi szakiskolában, majd 1988 szeptember 01 én kezdtem el dolgozni az akkor, I. Belgyógyászat kardiológia osztályon általános ápolóként. Osztályunk, azóta centrumként nőtte ki magát és jelenleg is itt dolgozom. A:z, eltelt évek alatt folyamatosan képeztem magam, igyekeztem minél több szakmai fórumon megjelenni, több esetben előadást tartani szakmai aktualitásokról.
A magyar populációra kimondhatjuk, hogy megbetegedett és nem csak a szívérrendszeri megbetegedések mutatnak rémisztő halálozási adatokat, hanem a daganatos betegségek is. A vészharangok zúgnak ország szerte, de nem akarunk tudomást venni arról, hogy a primer prevenció a legfontosabb minden ember életében.
A:z, egészsegugyre fordított anyagi támogatások zöme az akut beavatkozásokra specializálódott, miközben rendkívül kevés jut az egészségmegőrző, betegségmegelőző intézkedésekre. Pl.: a kötelező egészségtan órák bevezetése már az óvodákban is.
Számtalan, borzalmas szívszorító emberi szenvedést láttam, sokszor tapasztaljuk, hogy az embereknek fogalmuk sincs, milyen sokat tehetnek önmagukért. Úgy érzem, ha elvégezném, az egészségügyi tanári szakot sokat fejlődhetnék abban, hogy gördülékenyebben, precízebben kommunikálnám az utókornak az ön gondoskodás tudományát. Tudom ez hosszú folyamat, de a társadalom profitálna belőle, egy idő után nem lenne szükség ennyi kórházi ágyra, vagyis kevesebb beteget kellene gyógyítani.