Berkovics László

Összefoglalva az önéletrajzom tartalmát:

Diaszpórában ,Munkácson születtem, ott jártam iskolába ,és ott érettségiztem.
Közvetlenül az érettségi után felvételt nyertem az Ungvári Állam Egyetemre ,ahonnan szakosodás keretében a 4. évtől a Lvovi Műszaki Egyetemen folytattam a tanulmányaimat ,majd 1972 ben diplomáztam.
Orosz, ukrán, német,cseh és szlovák nyelvtudással rendelkezem.

Ugyancsak 1972-ben házasságot kötöttem Budapesten, és 1973 márciusában oda is költöztem. Államelnöki honosítással megszereztem a magyar állampolgárságot.
1974-ben fiam /Gábor/ született, feleségem, Judit a külkereskedelemben dolgozott.
Jelenleg is, idestova 52 éve együtt élünk, egy 15 éves Áron,és egy 12 éve Sára ünokám van.

A kezdettben én egy állami export beruházási vállalatnál, majd a külkereskedelemben dolgoztam különféle vezetői beosztásokban, majd 1998-tól Ausztriában tevékenykedtem.
Közben – továbbképzés keretében – elvégeztem a budapesti Vállalkozói Akadémiát.

Emellett hivatalos fordító és tolmácsként tevékenykedtem.

Gk. vezetői engedélyemet 1973-ben szereztem meg.

2006-ban egy RT Elnökeként vonultam nyugdíjba.

Évek óta folyamatosan figyelemmel kísértem a kardiológia területén történő innovációkat. Így évekkel ezelőtt részt vettem a SZÍVSN által a városmajori klinikán szervezett előadáson, ahol az egyesület Elnöke, Bernáth-Lukács Zsuzsa és a Rosh munkatársa bemutatták az otthoni INR mérőt, kezelését és annak előnyeit. Helyben jelentkeztem a készülék kipróbálására és rövidesen megbizonyosodtam, hogy egy hasznos dologról van szó.

Szembesültem azzal, hogy a betegszervezet általi edukációs tevékenység az orvosi segítség mellett mennyire fontos a betegek életminőségének javítása céljából, és akkor született meg bennem a döntés, hogy én is személyesen szeretnék ebben részt venni, és segíteni a sorstársaimnak.
Ekkor jelentkeztem az Elnökasszonynál, aki lelkesen fogadta a jelentkezésemet és így azóta is az egészségi állapotomtól függő intenzitással az INR csoport koordinátoraként, és elnökségi tagként próbálom segíteni a SZÍVSN munkáját.