Irsai Farkas Ildikó

Irsai Farkas Ildikó vagyok, diplomás ápoló (SZTE, 2006.). Több mint húsz éve foglalkozom szívbetegekkel. Hét évig dolgoztam belgyógyászati osztályon, 17 éve van lehetőségem és szerencsém a Szegedi Tudományi Egyetem Elektrofiziológiai Részlegen a pitvarfibrillációban szenvedő, valamint pacemaker és ICD implantáción átesett betegek gyógyulását, adaptációját segítenem. 

Több mint 5 éve vagyok a Laboratórium vezető asszisztense. Emellett, nem csak a rutin műtősnői feladatokat látom el, hanem kompetenciaszinten évek óta önállóan végzek pacemaker és ICD kontroll vizsgálatokat is.  Az ápolás a hivatásom, de az elmúlt években magas színtű szakmai tapasztalatot szereztem a betegoktatásban is. Rendszeresen tartok előadásokat betegeknek, főiskolai és egyetemi hallgatóknak.  Célom, hogy a pacemaker és ICD beültetésen átesett páciensek a lehető leghamarabb fizikailag és szellemileg is integrálódni tudjanak a társadalomba, és felhőtlen, tejes értékű életet legyenek képesek élni.

A SZIVSN Betegegyesület jó ügyet képvisel, és egy új lehetőséget ad számomra, komolyan hozzájárul a hivatásom gyakorlásához. Hiszen a szívbetegségben szenvedő egyéneket, vagy a hasonló helyzetben lévő társaikat személyre szabottan, egyénileg feléjük fókuszálva, előadás és beszélgetés formájában tudom összefogni, biztatni, tájékoztatni őket, és a felmerülő problémáikra választ adni. Az Egyesülettel fogni tudjuk a kezét szakmailag és lelkiekben is, akinek arra szüksége van.