szivesenlogosziv

Támogatás

Kiknek lehet felajánlani az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1+1%-át? Hogyan lehet rendelkezni a felajánlásról? Hol lehet leadni a rendelkezést? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat és határidőket.
A vallási közösségek és civil szervezetek olyan társadalmi szolgálatokat végeznek, amelyekkel sok esetben az állam feladatait vállalják át, illetve növelik az állami szolgáltatások minőségét. Az „alulról jövő”, önkéntes vagy világnézeti meggyőződésből fakadó kezdeményezések nagyon fontos értéket képviselnek a társadalom számára, ezért az állam úgy gondoskodik fennmaradásukról és működésükről, hogy az adófizető állampolgárok közvetlenül a maguk által választott egyháznak, szervezetnek tudják felajánlani személyi jövedelemadójuk 1%-át. Az 1% éppen ezért nagyon fontos demokratikus intézmény Magyarországon is.

Számlaszámunk

UniCredit bank
SWIFT:BACX HUHB
IBAN: HU88
1091-8001-0000-0088-5089-0000
Óriási elismerés! A SZÍVSN Országos Betegegyesület elnyerte a Semmelweis Garancia Védjegyet – ami röviden annyit tesz, hogy szervezetünk átláthatóan, tisztességesen működik és az egészségügy területén hiánypótló tevékenységet végez!
szivesenlogosziv

Miért minket válasszon?

A Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársai, betegei hozták létre a SZÍVSN (Segítünk Neked! országos betegegyesületet 2009 augusztusában. A program célja: a Magyarországon infarktussal, magas vérnyomással, ritmuszavarral, veleszületett szívbetegséggel, pacemakerrel-, ICD-vel élő betegek önkéntesen csatlakozzanak az egyesület által szervezett előadásokhoz.
Küldetésünk az információhiányból adódó kiszolgáltatottság csökkentése és a betegek, családtagok, érdeklődők számára a megfelelő együttműködés kialakítása. Arra vállalkoztunk, hogy a Magyarországon maradó, leterhelt kardiológusainkat tehermentesítve, átvegyük a paciensek felvilágosítását, tudatos életmód iránti igény kialakítását.
Ez a kezdeményezés lehetővé teszi, hogy kialakuljon a hozzánk látogatóba érkező emberekben a „nem vagy egyedül érzés” és az összefogás nemes pillanatait élhetik át.
Szombatonként az infarktuson átesett betegeket és családtagjaikat fogadjuk, bemutatva a szívkatéterezés technikai oldalát. Nálunk el lehet sajátítani a stresszkezelő technikát, és segítünk a cigarettázásról való leszokásban. Kitérünk az ellenőrző vizsgálatok, az egészséges táplálkozás, mozgás fontosságára és elmagyarázzuk a laboreredmények összefüggéseit.
Az idősebb korosztályból sok embert érint a pitvarfibrilláció. Értük olyan előadások indulnak, amelyek a tünetek felismeréséről, a ritmuszavar kialakulásáról és a legmodernebb megszüntetési lehetőségekről, valamint a vérhígító gyógyszerek alkalmazásáról szólnak.
Magyarországon kb. 40 000 ezer ember él pacemakerrel és újraélesztésre alkalmas defibrillátoros készülékkel. Évente emberek százait menti meg ez a készülék, amellyel együtt élnek, de hogyan?
Szombatonként a ritmusszabályozóval élőket is szeretettel várjuk, minden előforduló kérdésre megtaláljuk a választ. A rendszeresen hozzánk járó betegek kérésére eddig 25 sikeres kampányt hoztunk létre.