-
-
„Tanítunk és közben mi is tanulunk” – hatalmas sikere van a koordinátori programnak Szolnokon

„Tanítunk és közben mi is tanulunk” – hatalmas sikere van a koordinátori programnak Szolnokon

„Szeretnünk és tisztelnünk kell betegeinket!”- a legsikeresebb koordinátorunk üzenete, aki már több mint hatvan pácienst vont be a SZÍVSN programunkba. Surmanné Szabó Éva a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézet kardiológiai és pulmonológiai rehabilitációs ambulancia csoportvezető asszisztense. Az elkötelezett szakember évek óta irányítja a rehabilitációs programot, de azt mondja, hatalmas szükség volt egy ilyen átfogó, minden betegcsoportot megszólító kezdeményezésre, mint a koordinátori hálózat. Ehhez nagyon fontos, hogy a kórházi vezetés ismerje  a kollégákat, tudja, kit kell bevonni, de a folyamatos támogatásuk is nélkülözhetetlen. 

„Engem az ápolási igazgatónőnk keresett meg ezzel a lehetőséggel, pontosan tudta, hogy ezt nekem találták ki. Szeretem a kihívásokat. Nagyon gyorsan és jó kapcsolatot tudunk kiépíteni a betegekkel, sokan évek óta visszajárnak hozzánk. Hiszem, hogy fontos a bizalom, amit adunk és kapunk egymástól. A pácienseink döntő többsége kiszolgáltatottnak, tanácstalannak, elveszettnek érzi magát, éhezik az információra egy-egy kardiológiai beavatkozás után. Nekünk pedig nagy türelemmel és szeretettel kell feléjük fordulni. Ambulanciánkon gyógytornásszal, pszichológussal, dietetikussal és életmód tanácsadással segítjük betegeink mielőbbi gyógyulását 20 alkalommal. Ezt követően még szükséges egy folyamatos kapcsolati lehetőség pácienseink részére. A SZÍVSN Egyesület ezt tudja megadni. Sok olyan kardiológiai beteg fordul meg kórházunkban, más rendelésen, akik nem kerülnek az én látószögembe. Mivel már a kollégák ismerik a SZÍVSN egyesület működését, átirányítják  hozzám a betegeket. Az érdeklődőknek elmondom, hogy előbb hallgasson meg egy előadást, amit a SZÍVSN szervez minden pénteken és utána döntsön, csatlakozik-e az egyesülethez. Eddig kivétel nélkül mindenki lelkesen jött vissza, hogy szeretné a folytatást. Már egyfajta közösséggé is kovácsolódtak a csatlakozóink, akik lelkesek és alig várják a következő előadást”- mondta el Éva.   Nemcsak a betegek, de ő maga is nagyon sokat tanul a programban. „Hiszem, hogy nekünk is folyamatosan fejlődnünk kell, minden alkalommal hallok valami újat, ami nagyon hasznos a munkámban, de akár a saját életemben is. Január elsején indultunk, ma már több mint hatvan beteget vontunk be., Szeretnek beszélgetni az előadások után kinyílik számukra a világ, sokkal jobban érzik magukat minden alkalommal. Olyannyira sikeres ez a kezdeményezés, hogy áprilistól a fekvőbetegosztályon dolgozó kolléganőm is bekapcsolódik a munkába, így az ott lévő betegekhez is el fog jutni ez a lehetőség. Mindez nem valósulhatott volna meg kórházunk vezetőinek támogatása és a rehabilitációs ambulancia vezető főorvosnője nélkül”- teszi hozzá a rehabilitációs ambulancia csoportvezető asszisztense.

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!