-
-
Vérnyomásmérők rászorulóknak

Vérnyomásmérők rászorulóknak

 class=

„Élj SZÍVSN, avagy ismerjük-e az infarktus és a stroke tüneteit” címmel januárban tartotta első előadását a Kulturális Szalonban a SZÍVSN Országos Betegegyesület. Bernáth-Lukács Zsuzsa, a szervezet elnöke tíz vérnyomásmérőt adott át a kerületben élő keringési problémákkal küzdő rászorulóknak.

Az elmúlt év végén kötött megállapodásnak köszönhetően a Böszörményi úti Kulturális Szalonban is bemutatkozott a SZÍVSN Országos Betegegyesület: a prevenciót, valamint a keringési betegségekben szenvedők felvilágosítását célul kitűző civil kezdeményezést irányító Bernáth-Lukács Zsuzsa tartott előadást. Ezen a többi között az infarktus és a stroke kialakulásáról, a megelőzéshez és a gyógyuláshoz elengedhetetlen életmódváltásról esett szó. A programot követően az egyesület elnöke tíz vérnyomásmérőt adott át a kerületben élő, szociálisan rászoruló szívbetegek számára. Bernáth-Lukács Zsuzsa elmondta, egyénre szabott támogatást is nyújtanak, bemutatják a helyes vérnyomásmérés technikáját, a pulzusmérést, a betegnapló vezetését és a gyógyszerszedés szabályait. „Magyarországon minden negyedik ember magas vérnyomással él. A betegség nem mindig jár rögtön látható, érzékelhető tünetekkel, hanem lassan alakul ki, ráadásul számos szövődménye lehet. Ezért fontos a rendszeres vérnyomásmérés, hiszen hozzájárul a további egészségromlás megelőzéséhez” – hangsúlyozta a szakember, hozzátéve, hogy megfelelő öngondoskodással – erre szolgál a vérnyomásunk figyelése – sokkal többet tehetünk az egészségükért, mint azt sokan gondolják. Kovács Lajos alpolgármester mindezt azzal egészítette ki, hogy az önkormányzat megalakulása óta támogatja SZÍVSN Országos Betegegyesület. A szervezet az Egészséges Hegyvidék programhoz csatlakozva immár második éve ingyenes szív- és érrendszeri prevenciós szűrést tart a kerületiek számára, valamint gondoskodik az esetleg szükségessé váló utógondozásról.

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Twitter
szivesenlogosziv

Cikk ajánló

szivesenlogosziv

Gondoljon ránk!

szivesenlogosziv

Kövess minket!

szivesenlogosziv

Iratkozz fel!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális, újdonságainkról és eseményeinkről. Legyél az elsők között akik értesülnek mindenről!